TM Mod Lab effects error

Report any problems with TrotMania content (songs, theme, courses, etc.) here.
Post Reply
User avatar
Redemptia901
Pony
Posts: 1
Joined: Fri Oct 27, 2017 4:11 pm

TM Mod Lab effects error

Post by Redemptia901 » Mon Nov 06, 2017 9:02 am

I can't play three of the TM Mod Lab maps, as the arrows never appear on the screen. Sweep and PoN white out, and FNAF displays the background but not the arrows. Uptown Funk works fine, however.

I was previously able to play these three songs on my other laptop without issues. Now I'm temporarily using an even older laptop and was wondering if this is a computer graphics issue, or if I am missing some component.

Thank you so much for your help!

User avatar
Lirodon
TM Admin
TM Admin
Posts: 189
Joined: Thu Jun 09, 2016 2:04 pm
Location: Somewhere in Saskatchewan
Contact:

Re: TM Mod Lab effects error

Post by Lirodon » Thu Nov 09, 2017 12:28 am

From the help page;

The arrows don’t show up at all on the Twilight’s Lab songs in Euphorius

These songs utilize rendering techniques required for specific effects. However, they do not work if the video renderer is set to d3d (in fact, an SM developer has even admitted that the Direct3D renderer “seems neglected and broken in half a dozen different ways”). Go to the “Save” directory whereever your save data is stored, find Preferences.ini, and look under VideoRenderers. Change the line so that opengl is listed first.

tl;dr you're set to d3d rendering. it only works on opengl. plus opengl works better for most users, and the d3d renderer has a lot of issues nowadays.

Post Reply